Välkommen!! Welcome!! Willkommen!!



Man kan göra olika saker på många sätt, så här gör vi!

Här kan du följa rustningen av vår dröm, vår gård.

Arbetet har redan börjat och jag ska se till att du får full koll på hur man kan göra, hur vi gör, för lika många som snickarna är, lika många olika råd kan man få...

För att följa renoveringen i tidsordning får du gå längst ner på sidan - det senaste är publicerat högst upp. Just nu berättar jag om det vi gjorde i mars, men jag kommer givetvis att skriva ikapp till dags dato.

Here you are able to follow when we get our dream, our farm, ready. We have already started to work. Reading this blogg you might learn how to renovate yourself. One thing we already learned: The more builders you ask, the more different advices you will get.

Scroll all the way down to follow it from the start - newest stuff on top. Right now it´s about what we did in mars, but more will come.

Ich better nicht fursuchen zu schribe in deutch..

We would love to do this in 3 languages, but fear that we then wont have any time left for the farm... But... if there is anyone out there who would love to be on our creditlist but can't come to Blänkebo, you are more than welcome to help with the translation :-)
_________________________________________________________

onsdag 7 oktober 2009

Härliga människor

I och med vårat gårdsköp har vi kommit i kontakt med mycket nytt folk och det underbara är att alla är så grymt härliga!!

Ernst - snickare, vad skulle vi göra utan honom?? Innan vi skrev under kontraktet på gården ville vi få en uppfattning om det gick att renovera huset. Via bekanta fick vi tips om Ernst och om inte riktigt kärlek vid första ögonkastet så smalt både jag och Reto för honom efter första träffen. Vi skulle plocka upp honom på vägen mot Blänkebo men var inte riktigt säkra på var.. det löste sig dock enkelt när vi fick se en man sittande på vägräcket med en kofot i handen.. det måste vara han!! Ernst förklarade tidigt att han inte skulle kunna komma och jobba förrän i jan/feb, men han lovade att vägleda oss fram till dess och det har han minst sagt gjort!!

Kent&Reino (som arrenderar marken) har blivit telefonjour och glatt lånat oss traktorn, vi har lovat att ställa upp så fort de vill ha vår hjälp, men de kanske vill se mer resultat av vårat arbete först.. för än har de inte ringt..

Per på LRF - får visserligen betalt för att ta hand om oss, men man kan lugnt skilja på engagemanget hos någon som gör det för att den får betalt och någon som brinner för att hjälpa, Per tillhör det senare. Många timmar har vi tillbringat på hans kontor och det har det varit värt.

Lena på Skogsstyrelsen - Som en följd av skogskursen kom Lena till gården idag för att kolla över vad det finns för naturvärden på gården. Vi fick en riktigt trevlig förmiddag i skogen, solen strålade från en klarblå himmel och Lena hade stenkoll på lavar och träd, fick lära mig mycket!!
Vi kunde även konstatera att världen är just så där liten som bara en värld kan vara ibland.. vi hade flera gemensamma bekanta :-)

Idag hade jag även en kompis som jobbar på Växa (fd hushållningssällaskapet) med mig till Blänkebo. Åsa-Lina har stenkoll på djurstallar och ska dela med sig av sin kunskap när stallet börjar ta form, tyvärr kommer det nog dröja ett tag, men nu har hon i alla fall varit med och sett det.

1 kommentar:

  1. Räkna med mig fröken! Det är bara att höra av sig så kommer hela klanen för att hjälpa till

    Hälsar
    Åsa-Lina i Svenshult

    SvaraRadera