Välkommen!! Welcome!! Willkommen!!



Man kan göra olika saker på många sätt, så här gör vi!

Här kan du följa rustningen av vår dröm, vår gård.

Arbetet har redan börjat och jag ska se till att du får full koll på hur man kan göra, hur vi gör, för lika många som snickarna är, lika många olika råd kan man få...

För att följa renoveringen i tidsordning får du gå längst ner på sidan - det senaste är publicerat högst upp. Just nu berättar jag om det vi gjorde i mars, men jag kommer givetvis att skriva ikapp till dags dato.

Here you are able to follow when we get our dream, our farm, ready. We have already started to work. Reading this blogg you might learn how to renovate yourself. One thing we already learned: The more builders you ask, the more different advices you will get.

Scroll all the way down to follow it from the start - newest stuff on top. Right now it´s about what we did in mars, but more will come.

Ich better nicht fursuchen zu schribe in deutch..

We would love to do this in 3 languages, but fear that we then wont have any time left for the farm... But... if there is anyone out there who would love to be on our creditlist but can't come to Blänkebo, you are more than welcome to help with the translation :-)
_________________________________________________________

onsdag 28 oktober 2009

Inspektion

Idag kom huvudleverantörerna av skumbetong i sverige till Blänkebo för att försöka ta reda på vad som hänt med vår grund. Ernst var snäll att följa med även fast de kunde komma först på kvällen. De grävde ända ner till markduken och vad man kunde se med ögat var det samma densitet på skumbetongen i botten som vid toppen, det hade inte varit bra om det var högre densitet i botten, då hade det varit större risk att fukt skulle kunna ledas upp. Det gick även att konstatera att singlet under markduken inte klumpat ihop, vilket även det var bra, för det hade varit tecken på att skumbetongen gått igenom markduken. Deras teori var således helt enkelt att vattnet runnit undan. När man lägger singel i botten sa de att det är bra att vattna innan, vilket vi inte fått veta. Nivåsänkningen kan även ha berott på att munstycket på slangen hållits ovanför ytan när skumbetongen pumpades in i huset, vilket de inte sa något om när vi pumpade in den. Ernst hade på vägen till gården sagt till mig att "försöker de slingra sig ur detta kan jag bli arg, för ni har gjort allt vad de sagt till er" lyckligtvis behövde han inte använda den kunskapen. Leverantörerna var tillmötesgående och försökte inte skylla ifrån sig. Vi kom överens om att de skulle skriva ett intyg på att egenskaperna för skumbetongen ej var ändrade och sedan stå för kostnaderna för att göra en tilläggsgjutning till rätt nivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar